Πύραυλος IRIS-T: Νέα Σύμβαση για την INTRACOM Defense Electronics

Νέα σύμβαση ύψους 1,5 εκ. € ανέλαβε η  από τη γερμανική εταιρεία Diehl BGT Defence (DBD), για το πρόγραμμα του πυραύλου IRIS-T.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, η INTRACOM Defense Electronics θα κατασκευάσει ηλεκτρονικά συστήματα του πυραύλου για διεθνείς πελάτες.

Ο πύραυλος IRIS-T, ο οποίος θεωρείται ως το πλέον σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αέρος-αέρος,

μικρού βεληνεκούς και υπέρυθρης ακτινοβολίας, σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία έξι (6) Ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία). Το πρόγραμμα είναι μια επιτυχημένη διακρατική βιομηχανική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας μετέχει ως ισότιμος εταίρος από την αρχική φάση του σχεδιασμού.

Η συμμετοχή της INTRACOM Defense Electronics χρονολογείται από το 1998, όταν η εταιρεία ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου IRIS-T, δηλαδή της Τροφοδοτικής Διάταξης του Συστήματος Πλοήγησης, της Τηλεμετρίας και της Συσκευής Λειτουργικών Ελέγχων στο Πεδίο. Για το πρόγραμμα αυτό, η INTRACOM Defense Electronics έχει υλοποιήσει συμβάσεις ύψους περίπου 70 εκ. €, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα των πυραυλικών ηλεκτρονικών συστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα