Πτωτικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, την ώρα που η ευρύτερη εικόνα που διαμορφώνεται στις αγορές της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού είναι μεικτή.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε από το σχέδιο που ανακοίνωσε το Πεκίνο για την τόνωση της εγχώριας ζήτησης, εν όψει και  της απόφασης για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε πάνω

από 1,3% την Τετάρτη. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου οι ηγέτες της Κίνας υποσχέθηκαν να ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση, να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων και να αντιμετωπίσουν την κρίση των ακινήτων της χώρας, έπειτα από μια σημαντική συνάντηση που καθόρισε τις οικονομικές προτεραιότητες για το 2024.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Πεκίνο ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, ανέφερε η  BofA Global Research. «Δεν αναμένουμε να εφαρμόσει ένα πακέτο πολιτικής «μπαζούκα» που θα περιλαμβάνει επιθετική δημοσιονομική επέκταση ή μειώσεις επιτοκίων».

Η τριμηνιαία έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία μετρά τις οικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία, έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το τέταρτο τρίμηνο, με τον δείκτη να ανεβαίνει στο +12 από +10.

Παράλληλα, ο δείκτης για το κλίμα των μεγάλων μη μεταποιητικών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο +30 από +27, βελτιούμενος για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

Η θετική ένδειξη του δείκτη υποδηλώνει ότι οι αισιόδοξοι ερωτηθέντες υπερτερούν των απαισιόδοξων.

Αργότερα εντός της ημέρας, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει τη δήλωση πολιτικής της και πιθανότατα θα διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας αναφοράς σε ένα εύρος μεταξύ 5,25%-5,5%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,31% και έκλεισε στις 7.257,8 μονάδες, σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,33%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,13%.

Αντίθετα, ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,94% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης διολίσθησε κατά 1,14%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,08%, αφού ηγήθηκε των κερδών στην Ασία την Τρίτη.

Σε θετικό έδαφος κατάφερε να παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η Wall Street χθες, με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει πως η Federal Reserve θα κρατήσει και πάλι στάση αναμονής ανοίγοντας το δρόμο για την αντιστροφή της πολιτικής της μέσα στο πρώτο μισό του 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
ptotika-ekleisan-ta-asiatika-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα