Πτώση στη Wall Street – Προβληματισμός για τράπεζες και Κίνα

Πτώση στη Wall Street την Τρίτη 15 Αυγούστου, μετά το “καμπανάκι” της Fitch για υποβαθμίσεις αμερικανικών τραπεζών αλλά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε στη μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων της από το 2020, λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις

και τη βιομηχανική παραγωγή που απογοήτευσαν, την ώρα που η οικονομία αντιμετωπίζει νέους κινδύνους από τους τριγμούς στον κολοσσό των ακινήτων Country Garden.

Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings Co. επιδιώκει για πρώτη φορά να παρατείνει την πληρωμή σε ένα ομόλογο που λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου με σταδιακές πληρωμές σε διάστημα 36 μηνών. Το ομόλογο έχει 3,9 δισεκατομμύρια γιουάν (537 εκατομμύρια δολάρια) αρχικό κεφάλαιο

Ο Dow σημείωσε πτώση 1,02% – 361,24 μονάδες, κλείνοντας στις 34.946,39 μονάδες, ο S&P 500 1,12% στις 4.439,25 μονάδες και ο Nasdaq  1,14%.

Fitch: «Καμπανάκι» για υποβαθμίσεις αμερικανικών τραπεζών

Επίσης, έκθεση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις  αυξήθηκαν κατά 0,7% τον περασμένο μήνα έναντι των προσδοκιών για αύξηση 0,4%, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, άρα τα επιτόκια της FED πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται.
Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-sti-wall-street--provlimatismos-gia-trapezes-kai-kina.htm
Τυχαία Θέματα