Πτώση για τρίτη μέρα στη Wall Street με το βλέμμα στον Powell

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street στο άνοιγμα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ότι θα απαιτηθούν υψηλότερα επιτόκια στη μάχη κατά του πληθωρισμού, διαψεύδοντας τα στοιχήματα ότι πλησιάζει στο τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιγξης.

Σε δηλώσεις του ενόψει ομιλίας του σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Powell υποστήριξε ότι σχεδόν όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου αναμένουν πως θα χρειαστεί κάποια επιτοκιακή αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις και προέβλεψε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να αποκλιμακώνονται τα επόμενα χρόνια.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39% στις 33.920,22 μονάδες

O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,49% στις 4.367 μονάδες

O Nasdaq χάνει 0,77% στις 13.562,5 μονάδες

Ο S&P 500 οδεύει προς υποχώρηση για τρίτη ημέρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τις αρχές Μαΐου. Η FedEx Corp. σημειώνει πτώση πάνω από 2%, αφού οι προοπτικές της υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών λόγω της εξασθενημένης ζήτησης. Παράλληλα, οι αποδόσεις των διετών κρατικών ομολόγων, που θεωρούνται πιο ευαίσθητες στα επιτόκια, αυξήθηκαν στο 4,7%.

Keywords
Αναζητήσεις
ptosi-gia-triti-mera-sti-wall-street-me-to-vlemma-ston-powell.htm
Τυχαία Θέματα