Πως έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια – Πτώση 0,03% στον Nikkei, στις 14.512,38 μονάδες

Στην Ταϊβάν οι μετοχές υποχώρησαν 0,1%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε στο -0,3%. Στις Φιλιππίνες, ο PSEi σημείωσε -με τη βοήθεια των blue chips- άνοδο 1,4% στις 6.767,51 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

Στην Κίνα, οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά λόγω της επενδυτικής νευρικότητας για υπεραφθονία μετοχών μετά και την ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για ένταξη 28 νέων επιχειρήσεων. Ο Shanghai Composite, ο οποίος περιλαμβάνει μετοχές κλάσης Α και Β, υποχώρησε 1,5% ή κατά 31,92 μονάδες

στις 2.065,83 μονάδες. Ο Shenzen Composite έχασε 1,3% ή 14,58 μονάδες, κλείνοντας στις 1.074,78 μονάδες.

Στρέφοντας το βλέμμα στην επικείμενη άφιξη Obama στην περιοχή αυτή την εβδομάδα, ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν για πρόοδο στις συζητήσεις για το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership –TPP). Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe, ο οποίος καλείται να χειριστεί τις εντεινόμενες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα του.

Στοιχεία του ιαπωνικού ΥΠΟΙΚ έδειξαν νωρίτερα πως το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε το μήνα πριν τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων, καθώς οι εξαγωγές παρέμειναν υποτονικές εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας διευρύνθηκε στα 1,45 τρισ. γεν το Μάρτιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα που έχει καταγραφεί το συγκεκριμένο μήνα, ενώ σηματοδοτεί τον 21ο διαδοχικό μήνα ελλείμματος.

Κλειστές παρέμειναν τη Δευτέρα οι αγορές της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ και της Νέας Ζηλανδίας λόγω Πάσχα.

Original article: Πως έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια – Πτώση 0,03% στον Nikkei, στις 14.512,38 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα