“Ψάχνουν τα 50 εκατ. του Σόρος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζεται η κόντρα

Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου μέσα στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδότηση από τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, οι οποίες κατέληξαν στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος μέσω Twitter άφησε νέες αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά και όσα του προσάπτει, ενώ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης

«άδειασε» τον πρώην ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι δεν άκουσα ποτέ τις καταγγελίες για Σόρος.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι.
Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Σπίρτζης, δίνοντας άλλη διάσταση στην αντιπαράθεση Κοτζιά – Καμμένου για τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς επί της ουσίας «αδειάζει» τον κ.Κοτζιά για τα όσα ισχυρίζεται.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε, μιλώντας στο Κρήτη TV, πως ο Πάνος Καμμένος, στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης 16 Οκτωβρίου, «άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους».

Το καρφί Καμμένου σε Κοτζιά για διαρροές και τα …«μπιστόλια»

Εμμεση απάντηση στον Νίκο Κοτζιά και τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνοντας retweet το δημοσίευμα ιστοσελίδας που απηχεί τις απόψεις του.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε retweet άρθρο από το olympia.gr, το οποίο αναφέρεται στα όσα υποστήριξε την Τρίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αν είναι ένας πολιτικός ο οποίος μιλά ευθέως, έξω από τα δόντια και επώνυμα, αυτός είναι ο Καμμένος. Όσοι λοιπόν πάνε να του χρεώσουν μυθεύματα και συκοφαντίες που οι ίδιοι έχουν διακινήσει, έχουν γίνει αρλεκίνοι και όχι μόνον πολιτικοί».

Ο Πάνος Καμμένος ότι έχει να πει το λέει ευθέως, επώνυμα και με πολιτική αξιοπρέπεια. Όχι με διαρροές σε πιστόλια της διαπλοκής. https://t.co/YVEPKgCIdI pic.twitter.com/PL4YbVgFHB

— olympiada (@olympiada) October 24, 2018

Ν.Δ.: Ερευνα για τις αναφορές του κ. Ν. Κοτζιά

Επιμένει η Πειραιώς να αναδεικνύει τον κυβερνητικό «παραλογισμό» με αιχμή τις νέες πληγές που άνοιξε η σύγκρουση Ν. Κοτζιά – Π. Καμμένου, βάζοντας στο κάδρο και τον Αλ. Τσίπρα, καθώς η κυβέρνηση, λένε από την Πειραιώς, επιδεικνύει εντυπωσιακή αφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα, πολλώ δε μάλλον για όσα είπε στην τελευταία του παρέμβαση ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο κατηγόρησε ολόκληρη την κυβέρνηση ότι χρηματίστηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

«Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος. Δεν το λέει η Ν.Δ., αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;». Συνέχεια στο θέμα έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννης, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καθώς και γραπτή ερώτηση προς τον Π. Καμμένο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του τέως ΥΠΕΞ ότι ο κ. Καμμένος στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού κατήγγειλε τον χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον κ. Σόρος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι ερωτώνται, μεταξύ άλλων, σε ποιες νομικές ενέργειες προέβησαν προκειμένου να διακριβώσουν την αλήθεια αυτής της «βαρύτατης καταγγελίας».

Η Αυγή γράφει για “ψεκασμένα σενάρια συνωμοσίας”

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοσέλιδό της, με αφορμή τις αντιδράσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα όσα αποκάλυψε ο Κοτζιάς για τον Σόρος, εμμέσως πλην σαφώς επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για «Ψεκασμένα Σενάρια Συνομωσίας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα