Ψάχνετε παρθένα ή παρθένο; Στην Ιαπωνία! No sex σε μεγάλα ποσοστά μέχρι τα 40 χρόνια…
Το ποσοστό των ατόμων και των δύο φύλων χωρίς ολοκληρωμένη ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή αυξάνεται διαχρονικά στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» και έχει διπλασιασθεί μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Πίτερ Ουέντα, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στο ζήτημα στο σύνολο του ιαπωνικού πληθυσμού και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας “BMC Public Health”.
Το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ηλικίας 30 έως 34 ετών είχαν δηλώσει παρθένοι το 1987, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά είχαν αυξηθεί σε 11,9% και 12,7% αντίστοιχα. Στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 39 ετών, ενώ το 1992 μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν έως τότε καμία σεξουαλική επαφή, το 2015 τα ποσοστά είχαν αυξηθεί σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άνδρες αντίστοιχα.
Συνολικά, μεταξύ των γυναικών 18 έως 39 ετών, το 2015 περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες (24,6%) και ένας στους τέσσερις άνδρες (25,8%) δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, περισσότεροι από όσοι το 1992 (21,7% και 20% αντίστοιχα).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν τελικά σεξ, αν έχουν μόνιμη και πλήρη απασχόληση και αν ζουν σε μεγάλη πόλη. Οι φτωχότεροι έχουν 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.«Η σεξουαλική απειρία είναι τουλάχιστον εν μέρει κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες. Εν ολίγοις, το χρήμα ‘μιλάει’», δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί.
Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πιθανότερο να μη μείνουν παρθένες αν έχουν χαμηλά προσωπικά εισοδήματα, εν μέρει επειδή οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν σεξ.Η έρευνα υπέθεσε ότι όλα τα παντρεμένα ιαπωνικά ζευγάρια κάνουν σεξ, ενώ δεν εξέτασε τι συμβαίνει με τις σεξουαλικές επαφές ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση των ερευνητών, αν συμπεριληφθεί και το ομοφυλοφιλικό σεξ, ένας στους 20 ενήλικες στην Ιαπωνία (το 5%) ηλικίας 30 έως 39 ετών έχει κρατήσει την παρθενία του.
Το ποσοστό των ετεροφυλόφιλων Ιαπώνων και των δύο φύλων που κρατούν την παρθενία τους μέχρι μετά τα 30 τους, είναι μεγαλύτερο -έως δεκαπλάσιο- από ό,τι εκείνο σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, όπου δεν ξεπερνά το 1% έως (το πολύ) 5%.Παρόλα αυτά οι έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες αυξάνεται διαχρονικά το ποσοστό των σεξουαλικών ανενεργών νέων ενηλίκων. Απλώς η Ιαπωνία «προπορεύεται» σε μια ευρύτερη διεθνή τάση.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- O Άρειος Πάγος ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Ρωμανό
- Δημοσκόπηση: Προβάδισμα χωρίς πλειοψηφία για τους Σοσιαλιστές στην Ισπανία
- Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα- Πόσα χρήματα δικαιούστε
- Υπόθεση Πετσίτη - Αρτεμίου: Καίνε οι αποκαλύψεις για τη Γραμματέα Διαφθοράς
- Αρχίζουν από σήμερα οι έλεγχοι στα αεροδρόμια για τις χώρες εκτός Σένγκεν
- Τι λέει το ΥΠΕΝ για τη νέα τροποποίηση στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II» - Οι βασικές αλλαγές
- Φορέστε σωστά τα λινά της εποχής
- Grivalia: Πότε ξεκινούν τα έργα στα Αστέρια Γλυφάδας
- Φάμελλος: Η απόφαση ΣτΕ θα ενσωματωθεί στο ν/σ για δασικούς χάρτες
- Επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες έρευνες υδρογονανθράκων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- Σήμερα γιορτάζουν οι Ρομά – Από που έρχονται οι τσιγγάνοι – Πορεία 10 αιώνων
- Οι εφημερίδες της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019
- Νωρίς στο αεροδρόμιο και με διαβατήριο όσοι ταξιδεύετε για χώρες εκτός Σέγκεν – Νέοι έλεγχοι
- Super League: Ο ΠΑΟΚ δύο βαθμούς μακριά από το πρωτάθλημα – Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
- ΤΖΟΚΕΡ: Έδωσε απόψε 4.510.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό!
- Κύμα κακοκαιρίας τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες!
- Σοκ! Σε 9 από τις 13 Περιφέρειες οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από μισθωτούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες!
- Χαλάνδρι: Ο 27 χρονος σκότωσε τον 4χρονο γιο του γιατί ζήλευε την 21χρονη πρώην σύζυγο;
- “Απελευθερώθηκαν” τα Διαβατά…
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
- Τουλάχιστον 15 δελφίνια σκότωσε στο Αιγαίο η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (φωτο)
- Κιλκίς: Φωτιά την ίδια ώρα σε βενζινάδικο και βυτιοφόρο
- Οι Dilemma μιλούν για την «Τέλεια Εξαφάνιση»…
- Σχοινάς: Ανάγκη να «απο-βρυξελλοποιήσουμε» την Ευρώπη
- «Απογοήτευση» της Άγκυρας για δηλώσεις Τίμερμανς για τις δημοτικές εκλογές
- Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Έλληνας ΥΠΕΞ
- Στην εκκίνηση για νέο ομόλογο και αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ
- Πλαίσιο χρηματικών εγγυήσεων για restart του ΑΦΜ όσων «βάρεσαν κανόνι»