Πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,335 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,215 εκατ. ευρώ αφορούν σε παράνομο short selling επί των μετοχών της Εθνικής, επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα:

– Επέβαλε πρόστιμο 453.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Everest Global Fund L.P., διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής Τράπεζας,

χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοικτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης.

– Επέβαλε πρόστιμο 420.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Everest Capital Frontier Markets Fund LP, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής, χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοικτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης.

– Επέβαλε πρόστιμο 345.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Everest Capital Emerging Markets Fund, διότι προέβη σε ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να καλύψει την υποχρέωση παράδοσης των ανοικτά πωλούμενων μετοχών στο σύστημα εκκαθάρισης.

– Επέβαλε πρόστιμο 80.000 ευρώ στον Αλέξιο Κομνηνό, βασικό μέτοχο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Χρηματιστηριακό εκπρόσωπο της «Ν. Κομνηνός ΑΧΕΠΕΥ», για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης αγοράς, κατά την κατάρτιση συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρείας «Flexopack AEBEΠ».

– Επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην «Cyprus Popular Bank Public Co Ltd» (Υπό διαχείριση) ως καθολικής διαδόχου της «Marfin Εγνατία Τράπεζα Α.Ε.» για παραβάσεις, αναφορικά με την προσυναλλακτική ενημέρωση επενδυτών.

– Επέβαλε πρόστιμο 7.000 ευρώ στην «Guardian Trust Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ» για παραβάσεις, αναφορικά με τη μη τήρηση κατάλληλων διαδικασιών κατά την κατάρτιση συναλλαγών επί πελατών της.

– Επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» για παραβάσεις διατάξεων αναφορικά με τη μη ύπαρξη συμβατότητας κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες.

– Επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρεία «Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ», για παράβαση διατάξεων, αναφορικά με τη μη ενημέρωση για μεταβολή των προβλέψεων επί των αποτελεσμάτων της χρήσης 2010.

Επίσης, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

– Ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας «HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ.» για επέκταση της άδειας λειτουργίας της, ώστε να παρέχει τις επενδυτικές υπηρεσίες της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών, της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων, χωρίς δέσμευση ανάληψης, όπως και τις παρεπόμενες υπηρεσίες της φύλαξης και διοικητικής διαχείρισης χρηματοπιστωτικών μέσων για λογαριασμό πελατών, της παροχής πιστώσεων ή δανείων σε επενδυτή προς διενέργεια συναλλαγής και της παροχής υπηρεσιών ξένου συναλλάγματος.

– Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας «Ν. Κομνηνός Α.Ε.Π.Ε.Υ.», μετά από απόφασή της για λύση και εκκαθάρισή της.

– Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας «Ορίζοντες Ανώνυμη Εταιρεία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης», με έδρα τη Λαμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα