Προς ανόητους (ακόμα) Έλληνες: Είδατε τι έπαθε η Ουκρανία που περίμενε το δάνειο από τη Ρωσία;

Όταν το 2010 η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε και μπήκε στο Μνημόνιο, πολλοί – και όχι μόνο στα καφενεία – είπαν ότι θα έπρεπε να απευθυνθεί στη Ρωσία, προκειμένου να πάρει βοήθεια και να μην πέσει στα γεράκια της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Κάποιοι μάλιστα πιο …ευφάνταστοι, έλεγαν ότι αυτό που έγινε, έτσι που έγινε, ήταν στημένο από …τους εχθρούς της Ελλάδας,

Αμερικάνους, Εβραίους, τραπεζίτες, λέσχες Μπιλντεμπεργκ και λοιπούς.

Το παραμύθι αυτό, εξακολουθούν να το σερβίρουν μέχρι σήμερα, πέρα από αναλφάβητους πολίτες και κάποια κόμματα που το παίζουν πατριωτικά.

Το παράδειγμα της Ουκρανίας, είναι η απάντηση στις ανοησίες τους.

Όταν ο φιλορώσος πρόεδρος Γιανούκοβιτς αποφάσισε να μην υπογράψει σύμφωνο συνεταιρισμού με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να κάνει στροφή στη Ρωσία, η Μόσχα συμφώνησε να αγοράσει ουκρανικά ομόλογα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το Κίεβο.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει επενδύσει μόλις 3 δισ. στο ουκρανικό χρέος, καθώς ήθελε να διασφαλίσει τα χρήματά της. Όταν είδε ότι …κάτι τέτοιο δεν είναι εγγυημένο, σταμάτησε τη ροή χρήματος. Αποτέλεσμα; Το οικονομικό πρόβλημα της Ουκρανίας οξύνθηκε, η πτώχευση ήταν προ των πυλών και …ευκαιρίας δοθείσης, οι φιλοδυτικοί αντίπαλοι του Γιανουκόβιτς, βγήκαν στους δρόμους.

Ακολούθησαν οι συγκρούσεις και οι δεκάδες νεκροί.

Ο Γιανουκόβιτς έπεσε και η μεγάλη αντίπαλός του, η Τιμοσένκο που ήταν στη φυλακή για σκάνδαλα οικονομικά, έχει σήμερα το πάνω χέρι. Όλοι στη Δύση, αυτήν αναγνωρίζουν, σε αυτήν ελπίζουν, πάνω σε αυτήν θα επενδύσουν. Γερμανία και Αγγλία, έβαλαν ήδη μπρος τη διαδικασία της ένταξης της Ουκρανίας στο ΔΝΤ, για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, το Κίεβο πρέπει να αποπληρώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα ξένων νομισμάτων εντός του 2014!

Ερώτηση: Όταν αυτή τη στάση μπόρεσε να κρατήσει η Ρωσία για μία χώρα που είναι δίπλα της και έχει μάλιστα, τουλάχιστον το μισό πληθυσμό να τη λατρεύει, ποιός στην Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα έσπευδε να μας σώσει, μη υπολογίζοντας και τη σφαίρα επιρροής όπου η Ελλάδα ανήκει;

Καιρός, ίσως, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε Ελληνικά. Και να αφήσουμε τις συνωμοσιολογίες στους γραφικούς πολιτικούς και στους αναλφάβητους πολίτες.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Original article: Προς ανόητους (ακόμα) Έλληνες: Είδατε τι έπαθε η Ουκρανία που περίμενε το δάνειο από τη Ρωσία;.

Keywords
Τυχαία Θέματα