Όχι σε διαμελισμό της Ουκρανίας είπαν Μέρκελ και Πούτιν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν την Κυριακή ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η Ουκρανία να προασπίσει την «εδαφική της ακεραιότητα» και να αποκτήσει μια «λειτουργική κυβέρνηση».

Σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο γεγονός ότι η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει σύντομα μία κυβέρνηση που μπορεί

να δράσει και ότι η εδαφική ακεραιότητά της πρέπει να διαφυλαχθεί».

Η Μέρκελ και ο Πούτιν υπογράμμισαν επίσης ότι η σταθερότητα στην Ουκρανία αποτελεί «κοινό συμφέρον, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό».

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Έτοιμη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ουκρανία καθώς και για την παροχή βοήθειας δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως αφού πρώτα «υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα πάρει μια δημοκρατική απόφαση».

Σε δηλώσεις της στο Sky News την Κυριακή, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι Ουκρανοί θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας είναι ένα ζήτημα που δεν σχετίζεται με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Original article: Όχι σε διαμελισμό της Ουκρανίας είπαν Μέρκελ και Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα