Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου για τους “8” και τους υδρογονάνθρακες

11:19 1/9/2018 - Πηγή: BankWars

Διμερή διάλογο χωρίς όρους ζητά από την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο τους, επιμένει ότι «η Ελλάδα μετατράπηκε σε «ασφαλές καταφύγιο» για τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί», ενώ αφού δηλώνει βαθιά

απογοητευμένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους Οκτώ σημειώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, προειδοποιεί ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος». «Συστάσεις» κάνει μάλιστα και στις εταιρείες που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Οι Ελληνοκύπριοι συμπεριφέρονται λες και το νησί ανήκει μόνο σε εκείνους. Με τις μονομερείς έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, παραβλέπουν τα απαράγραπτα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου

ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ

Ερωτηθείς εάν η Τουρκία επιμένει ακόμα και σήμερα στο casus belli με την Ελλάδα για το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων, ο κ. Τσαβούσογλου παρέπεμψε στη διακήρυξη της 8ης Ιουνίου 1995 της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, λέγοντας πως «για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση. Αυτό είναι ένας παγκόσμιος νόμος της Φυσικής».

Και σημείωσε: «Για εμάς αυτό δεν είναι διακήρυξη πολέμου (σ.σ. casus belli), όπως σκοπίμως διαστρεβλώθηκε στην Ελλάδα».

«Εμείς, μέσω της διακήρυξης, ξεκαθαρίσαμε απολύτως την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε τα ουσιώδη δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεν έχει υπάρξει αλλαγή στη θέση της Τουρκίας»

ΠΡΟΣ ΗΠΑ

Τέλος, καταλήγει στέλνοντας ένα μήνυμα στις ΗΠΑ: «Η γλώσσα των απειλών δεν είναι αποδεκτή μεταξύ των συμμάχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα