Πόσο έχουν μειωθεί οι βουλευτικές συντάξεις…

Υπερβαίνει το 60%, η συνολική μείωση στη σύνταξη των βουλευτών, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής για την επιχορήγηση της ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών με το ποσό των 30.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό της Βουλής, αναφέρει
ότι:• Οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί, από το 2010 μέχρι σήμερα, με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις άλλες συντάξεις του Δημοσίου, βάσει των γενικών διατάξεων που προβλέπουν περικοπές στις συντάξεις, η δε μείωση αυτών (βουλευτικές), ανέρχεται κατά ποσοστό σε 51,11%.

• Επιπλέον, εφαρμόζονται, από 1.1.2013, οι ειδικές μειώσεις των βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος βουλευτής λαμβάνει δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.

Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει εξάλλου να επισημάνει, στο έγγραφό του, ότι όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4093/2012 (12.11.2012) και μετά δεν έχουν δικαίωμα βουλευτικής σύνταξης.

Αναφέρει, επίσης, ότι από 1.1.2013, όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) ή την αναστολή καταβολής της, εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα