Ο κουμπαράς για τον Πρόεδρο είναι …άδειος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φωτης Κουβελης , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμενος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Γιάννης Δραγασάκης έχουν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτύχουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Για αύριο έχουν κληθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Το πιό πιθανό είναι, ελλείψει συγκεκριμένων στοιχείων, η υπόθεση κάποια στιγμή να μπει στο αρχείο όπως έχει συμβεί και με άλλες περιπτώσεις πολλές φορές στο παρελθόν. Οπότε, πολύς θόρυβος μάλλον για το τίποτα…

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΙΑΤΣΟΥ

Σήμερα Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, κετέθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra news, Αιμίλιος Λιάτσος, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών.

Η κλήση στον κ. Λιάτσο, που είναι ο πρώτος μάρτυρας στον εισαγγελέα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra news για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογραφος παρά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα του εισαγγελέα, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του μετέφερε το περιστατικό αλλά είπε πως δεν πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, αλλα άτομο που συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση (γάμος Κόκκαλη – Μαρτίνου) και άκουσε τις συζητήσεις, αναφέροντας πως πρόκειται για αξιόπιστη πηγή.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του για το δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορούσε το επίμαχο θέμα, δήλωσε:

“Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα.

Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη.”

Keywords
Τυχαία Θέματα