Πόλεμος: Η Ρωσία επιστρέφει πτώματα 210 Ουκρανών μαχητών του Αζοφστάλ στο Κίεβο

01:25 8/6/2022 - Πηγή: BankWars

Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τα πτώματα 210 Ουκρανών μαχητών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις στο τεράστιο χαλυβουργείο του Αζοφστάλ, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός την Τρίτη.

Οι Ουκρανοί ήταν εγκλωβισμένοι στο χαλυβουργείο για εβδομάδες καθώς η Ρωσία

προσπαθούσε να καταλάβει την πόλη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες τελικά παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα και τέθηκαν υπό κράτηση από τη Ρωσία.

“Η διαδικασία επιστροφής των σορών των πεσόντων υπερασπιστών της Μαριούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι σήμερα, 210 από τους στρατιώτες μας έχουν επιστραφεί – οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηρωικοί υπερασπιστές του Αζοφστάλ”, ανέφερε στο Twitter η διεύθυνση αμυντικών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την τύχη των εκτιμώμενων 2.000 υπερασπιστών της Azovstal. Το Κίεβο επιδιώκει την παράδοση όλων σε μια ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά ορισμένοι Ρώσοι βουλευτές θέλουν να δικαστούν ορισμένοι από τους στρατιώτες.

“Συνεχίζονται οι εργασίες για την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων Ουκρανών υπερασπιστών”, ανέφερε η διεύθυνση.

Οι οικογένειες των μελών του τάγματος Αζόφ είχαν αναφέρει νωρίτερα την επιστροφή ορισμένων σορών.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ανταλλαγή 160 σορών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα