Πωλείται ελληνικό νησί μέσω δημοπρασίας για πρώτη φορά

Με τη μέθοδο της δημοπρασίας πρόκειται να πουληθεί το Σπαλαθρονήσι, το οποίο βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο κόλπο μεταξύ του Πόρτο Καρρά και του Πόρτο Κουφό. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό νησί πωλείται μέσω αυτής της διαδικασίας. Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί τα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ η διαδικασία έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Στ.Μυρωνίδης, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών «Myro Antiques House» υποστήριξε πως με τη μέθοδο της δημοπρασίας φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή πώλησης, αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι,

νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.

Όπως είπε ο κ.Μυρωνίδης, ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές για την αξιοποίηση του νησιού, ενώ υποστήριξε πως τον έχουν προσεγγίσει και άλλοι Έλληνες ιδιοκτήτες νησιών, που επιθυμούν την πώληση της γης τους με τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου.

Το συνολικό εμβαδόν του νησιού είναι 103.782 τ.μ και όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Άγγελος Φιλιππίδης, ένας εκ των έξι της οικογένειας που δικαιούνται μερίδιο από την πώληση του νησιού, το νησί εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα