ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Δεν θα δοθεί παράταση, αντέχει το σύστημα

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης προέτρεψψε και σήμερα τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

«Δεν λέμε ότι δεν εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση σε σχέση με αντικειμενικές δυσκολίες, όπως προβλήματα ενδεχόμενα που μπορούν να εμφανιστούν στο σύστημα, αλλά για την ώρα βλέπουμε ότι και η ροή είναι ικανοποιητική και το σύστημα αντέχει, οπότε δεν σκεφτόμαστε καθόλου την παράταση. Σε κάθε περίπτωση εφέτος θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί και πολύ

πιο φειδωλοί με τις παρατάσεις», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι η τρόικα είναι αυτή που διαφωνεί με τις παρατάσεις στην υποβολή των δηλώσεων, ο γενικός γραμματέας Εσόδων τόνισε ότι «όλα τα θέματα που επηρεάζουν δημοσιονομικά τη χώρα ξέρετε πολύ καλά ότι συζητούνται με τους εταίρους μας ,αλλά τις τελικές αποφάσεις, εάν υπάρξουν πραγματικές, αντικειμενικές, δυσκολίες θα τις λάβουμε εμείς».

Για τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων στο TAXISNET ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε: «Εμείς δεν βλέπουμε κάποιο ζήτημα αυτή την περίοδο. Χθες είχαμε 130.000 δηλώσεις του Ε1 φορολογίας εισοδήματος, προχθές είχαμε 160.000. Βλέπουμε ότι η υποβολή γίνεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των τελευταίων ημερών έχουν σχέση κυρίως με τους φορολογούμενους που εφέτος χρειάστηκαν να πάρουν περισσότερα χαρτιά και στοιχεία για να κάνουν τη δήλωσή τους και αυτό πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί καθώς όλα αυτά τα στοιχεία μαζεύονται από τον κάθε φορολογούμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα