Πωλ Παπαδόπουλος: Γιατί συνελήφθη ο “άρχοντας” του χρηματιστηριακού παιχνιδιού

Συνελήφθη την Τρίτη 15/6 στην Αθήνα ο Πωλ Παπαδόπουλος, “μορφή” του παλαιού χρηματιστηριακού τοπίου στην Ελλάδα (10ετία ’90) όταν είχε “εν τη δόξη” του (Αθηναικές Συμμετοχές-Δημητριάδης) πολλούς και επώνυμους φίλους και στα “μπατιρήματά” του πολλούς εχθρούς.

Η σύλληψη έγινε, καθώς κατηγορείται μεταξύ άλλων, για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση,

στο χρηματιστηριακό παίγνιο της εταιρείας Avenir (πρώην Ζήνων) μέσω της οποίας κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει εξαγορά εταιρείας στοιχηματισμού στην Κύπρο, η οποία συνδεόταν με ηχηρά ονόματα του επιχειρείν.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη και άλλα πρόσωπα, μέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, αρκετά από τα οποία …μεσουρανούν σήμερα σε άλλους χώρους.

Η υπόθεση της Avenir βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια υπό έρευνα και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτός από την ποινική δικαιοσύνη.

Το πρωί της Τετάρτης ο Πωλ Παπαδόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων όπου παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κ.Κ. Ναυπλίου καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του 23ου Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

   

 

Keywords
Τυχαία Θέματα