Ποιοί μπλοκάρουν το πέρασμα της Eurobank στους ιδιώτες;

… Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αναφέρομαι στο νομοσχέδιο που θα διευκολύνει την πώληση της Eurobank, η κατάθεση του οποίου αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα…

...Είναι προφανώς πολύ δύσκολο σε μέρος του πολιτικού συστήματος που …κόπτεται για την ανάπτυξη, να καταλάβει, ότι χωρίς εισροή φρέσκων κεφαλαίων, ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα δεν θα υπάρξει. Και ότι η Eurobank, εδώ και τώρα, μπορεί να φέρει στο σύστημα 2-2,5

δισεκατομμύρια από το εξωτερικό…

….Αλλά που μυαλό. Όταν βρέχει ο Θεός μυαλά, κάποιοι επιλέγουν να κρατούν ομπρέλες! …

MΟΝΕΥ TALKS – BANKWARS.GR

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ PROTOTHEMA.GR

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει για την ιδιωτικοποίηση της Εurobank, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, προαπαιτείται το πόρισμα της Blackrock.

Το πόρισμα όμως της Blackrock θα πρέπει να το εγκρίνει η τρόικα, θέμα για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα κοινή συνισταμένη, καθώς η τρόικα αμφισβητεί τις προβλέψεις του πορίσματος. Εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι η τρόικα θα έρθει στα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τότε το νομοσχέδιο καθυστερήσει να κατατεθεί, γίνεται σαφές ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος για την έγκαιρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Υπαρκτός είναι πλέον ο κίνδυνος να μετατεθεί για το καλοκαίρι, ή ακόμα και αργότερα, το εγχείρημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθυστερεί, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν την έλευση της τρόικας προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την κατάθεσή του στη Βουλή. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί, όπως λέγεται, η αύξηση θα μετατεθεί χρονικά, κάτι που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, καθώς η διοίκηση της Eurobank έχει σχεδόν συμφωνήσει με ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν σχετικά ανέφεραν ότι ίσως υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποτέ θα γίνει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Κύκλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προσπαθώντας να διερευνήσουν τον λόγο της καθυστέρησης από την πλευρά του υπουργείου, αδυνατούν να βρουν μια λογική εξήγηση.

Original article: Ποιοί μπλοκάρουν το πέρασμα της Eurobank στους ιδιώτες;.

Keywords
Τυχαία Θέματα