ΣΤΟ “ΓΚΙΣΕ” ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Τ.Τ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο ΒΑΡΟΤΣΗΣ – ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

[UPD] Τα βήματα που απαιτούνται για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη από την Τουρκία στην Ελλάδα διενεργούν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ. και αυτό με τη σειρά του

τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Στη συνέχεια τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση.

ΑΡΧΗ ΜΕ Μ. ΒΑΡΟΤΣΗ

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς οδηγήθηκε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Βαρότσης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κ. Βαρότσης κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν νομότυπα. Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να χαρακτηρίζει υπερβολική την απόφαση των αρχών να εκδώσουν ένταλμα σε βάρος του αφού όπως λέει δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία του κατηγορουμένου Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού. Εάν ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο γραφείο του ανακριτή στην Ευελπίδων για να απολογηθεί, τότε, θα μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΣΤΟ “ΓΚΙΣΕ” ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Τ.Τ – ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μπαίνουμε στην …”πρώτη εβδομάδα Τ.Τ. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Τα πρόσωπα στα οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης και ο Δημήτηρης Κοντομηνάς. Σήμερα στο γραφείο του ανακριτή κατά τη διαφθοράς κ. Γ. Ανδρεάδη προσέρχεται προκειμένου να απολογηθεί για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Τ.Τ Μάριος Βαρότσης.

Ο Μ.Βαρότσης θα κληθεί να αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες της απάτη, της απιστίας και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου, δηλαδή για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Αύριο, Τρίτη, ο ανακριτής αναμένεται να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι επιχειρηματίες, όπως ο Δ. Κοντομηνάς, ο Λ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, επί των ημερών του Αγγ. Φιλιππίδη δανειοδοτήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ που όμως ποτέ δεν επέστρεψαν πίσω.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τα εμπλεκόμενα πρώην, πλέον, στελέχη του ΤΤ αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για στη χορήγηση των δανείων και την μετέπειτα χρήση τους, οι δε επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς ότι τα δάνεια του είναι όλα νόμιμα.

Ο Α.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Τον πλήρη φάκελο του Άγγελου Φιλιππίδη ζητούν οι τουρκικές αρχές από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, γεγονός που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει, για κάποιες μέρες η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μεταφέρθηκε από ειδικό χώρο όπου κρατούνταν, στις φυλακές του Μαλτεπέ, οι οποίες… κάθε άλλο παρά καλή φήμη έχουν ως προς τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Η εκτέλεση της απόφασης έκδοσής του στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο Α.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ – ΓΡΙΒΕΑ

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ.Φιλιππίδης, είναι παντελώς ψευδές ότι στο θέμα της εξαγοράς της εταιρίας του κ. Κοντομηνά για τις πιστωτικές κάρτες υπήρξε υπερτιμολόγηση ενώ χαρακτήρισε ψευδές ότι είχε τεθεί όρος να μην παρακολουθεί το ΤΤ την πορεία των χρημάτων από τα δάνεια που είχε δώσει στον ιδιοκτήτη του Alpha.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Γριβέα, ο κ.Φιλιππίδης τόνισε ότι τα δάνεια δόθηκαν το 2009 και το ΤΤ τα παρακολουθούσε για 15 μήνες μετά, αλλά στη συνέχεια, επειδή κατέρρευσε η διαφημιστική αγορά, κατέρρευσε και η διαφημιστική εταιρία του κ. Γριβέα.

«Δεν μπορούσα να προβλέψω όταν ενέκρινα τα δάνεια, τι θα γινόταν 32 μήνες μετά» είπε ο κ.Φιλιππίδης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Φιλιιππίδης υποστήριξε ότι «Είμαι θύμα συκοφαντιών. Θα πολεμήσω και τώρα. Παρέδωσα την πιο δυνατή τράπεζα της Ελλάδας, που κακώς δεν ήταν μία από τις συστημικές”. Ο κ.Φιλιππίδης, υπονοώντας πόλεμο από άλλες τράπεζες που είχαν συμφέρον να κλείσει το Τ.Τ., επισήμανε ότι οι επισφάλειες που είχε το ΤΤ ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που είχαν οι άλλες τράπεζες

Δ. Κοντομηνάς: “Ούτε ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες”

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με την πορισματική αναφορά της κ. Παπανδρέου στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι κατηγορούμενοι για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, είναι οι εξής:

-Για απιστία από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ είναι οι: Άγγελος Φιλιππίδης, Μάριος Βαρότσης, Αντώνιος Καμινάρης, Γεώργιος Στάμνος, Γεώργιος Μπρίνταλος, Λυμπέρης Κατσιουλιέρης, Σπύρος Πολίτης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Φωτεινή Κρέστα, Διονύσης Γκολφινόπουλος, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Χάρης Σιγανός, Γεώργιος Ξιφαράς, Δημήτριος Κυπαρίσης, Αναστασία Σακελλαρίου, Περικλής Χανάκης, Παναγιώτα Μπέζα, Χρήστος Μαρούσος, Ιωάννης Τσαγδής, Σπυρίδων Παντελιάς, Λυδία Κεκρίδου, Αθανάσιος Χασάπης και Ιωάννης Λεβαντίδης.

- Οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα για άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα).
-Επιπλέον οι κατηγορούμενοι Μάριος Βαρότσης και Παναγιώτα Μπέζα κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα. Αμεση συνέργεια στην απιστία και στο ξέπλυμα οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Περικλής Λίβας (μόνο για την απιστία).

-Απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για ζημιά που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ οι Άγγελος Φιλιππίδης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Ιωάννης Ρόρρης, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Μάριος Βαρότσης.

-Επιπλέον ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για άμεση συνέργεια στην απιστία και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Original article: ΣΤΟ “ΓΚΙΣΕ” ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Τ.Τ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο ΒΑΡΟΤΣΗΣ – ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα