Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Α. Πάλλη για την υπόθεση «Στέισι»

19:42 3/9/2013 - Πηγή: BankWars

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες ασκήθηκε σε βάρος του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και τριών ακόμη ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για απαγωγή του βρετανού Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος είναι καταζητούμενος, κατηγορείται και για εμπλοκή στην υπόθεση του Βίκτωρος Ρέστη σχετικά με τα δάνεια της τράπεζας FBB Bank.

Σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη και των συγκατηγορουμένων του έχει ασκηθείποινική

δίωξη για κακουργηματική αρπαγή, συνέργεια σε αυτή, απόπειρα εκβίασης καθώς και για ηθική αυτουργία στα ίδια αδικήματα.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρινκλ Στεισι σε συνεντεύξεις του η απαγωγή του φέρεται να εγινε απο ανθρώπους του Πάλλη στις 27 Νοεμβρίου του 2012, ενώ επ’ αυτού έχει καταθέσει και στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.

Ο Στεισι ήταν μέτοχος της εταιρείας που θα αναλάμβανε την προστασία των πλοίων του Βίκτωρος Ρέστη από τους πειρατές που δραστηριοποιούνται στην Σομαλία.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τον Βρετανό, όταν έφτασε στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει με τον Β. Ρέστη για το κόστος της φύλαξης των πλοίων, στο αεροδρόμιο τον πλησίασαν τρία άτομα που σχετίζονται με τον Αναστάσιο Πάλλη.

Κατά τον ίδιο, οι τρεις άνδρες δεν του επέτρεψαν να βγει από την αίθουσα και του γνωστοποίησαν πως τουείχαν έτοιμο εισιτήριο για την επόμενη πτήση και πως αν δεν έφευγε, θα πήγαινε με διάφορες προφάσεις φυλακή.

Τον οδήγησαν στο γκισέ για να αναχωρήσει, αλλά η πτήση είχε ήδη φύγει με αποτέλεσμα να τον κρατούν μέχρι την επόμενη.

Του ζήτησαν, πότε ήρεμα και πότε με απειλές, να υπογράψει κάποια συμφωνητικά. Κάποια στιγμή του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Πάλλη, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των τριών ανδρών.

Ο Στέισι οδηγήθηκε τελικώς μετά από ώρες στην αίθουσα αναχωρήσεων, πέρασε τον έλεγχο και πήγε στην πύλη επιβίβασης. Εκεί πια μόνος φώναξε αστυνομικό και του ζήτησε να τον συνοδεύσει ως το σημείο που τον περίμενε ο άνθρωπος του Ρέστη. Στη συνέχεια πήγε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και κατόπιν στην Αστυνομία, όπου κατάγγειλε την απαγωγή.

Πηγή: euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα