Ποιά μέτωπα θέλει να κλείσει η κυβέρνηση μέχρι Σεπτέμβρη

Μετά το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο για τα δάση, το οποίο θα έρθει στη Βουλή εντός της εβδομάδας και για τον αιγιαλό. Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να σημάνουν την αρχή νέας κόντρας κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά τον αιγιαλό διαφωνίες εκφράζονται και από βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αναμένεται προσπάθεια από πλευράς Μαξίμου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι συναντήσεις της τρόικας με τα στελέχη της κυβέρνησης και σήμερα θα τεθούν επί τάπητος τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων και οι κοινωνικές μεταβιβάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι η βασική αξιολόγηση παραπέμπεται για τον Σεπτέμβριο, όταν θα κριθεί άλλωστε και το θέμα του χρέους της χώρας για το οποίο θα αναζητηθεί λύση.

Επίσης, πολλά θα κριθούν από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για τον οποίο σήμερα θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την ειδική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα επικυρωθεί η εκλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ και θα κλείσουν και μια σειρά από θέσεις επιτρόπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα