Πλήρης η επίγνωση των ΗΠΑ για τις δυσκολίες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υφ. Εξωτερικών

Την πλήρη επίγνωση των ΗΠΑ για το πόσο δύσκολες είναι οι προκλήσεις και πόσο επίπονη είναι η δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα, που βρίσκεται, όπως λέει, στην πρώτη θέση, αλλά και για την Ιταλία και την Ισπανία, επισημαίνει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος ευρωπαϊκών υποθέσεων Φίλιπ Γκόρντον, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις

αυτών των χωρών, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία στα απαραίτητα μέτρα λιτότητας και κανείς δεν επιθυμεί την έκρηξη αυτών των κοινωνιών, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόρντον, δεν μπορεί κανείς να ζητάει πάρα πολλά, συγχρόνως, όμως, θα πρέπει να αποδέχεται την πραγματικότητα, καθώς πολλοί λάμβαναν για μεγάλο χρονικό διάστημα δάνεια και οι αγορές θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν δάνεια μόνον όταν υπάρχει βιώσιμη κατεύθυνση στον προϋπολογισμό. Σχολιάζοντας τις μαζικές διαμαρτυρίες που βιώνει η Ελλάδα, σημειώνει πως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι υπάρχουν αντιστάσεις, «αλλά υποστηρίζουμε τις ενέργειες των κυβερνήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα