Π.Καμμένος: Ένας ξενοδόχος και ένας ταβερνιάρης φταίνε για τα επεισόδια στην Κω – Και τα ΜΑΤ;

10:05 7/2/2016 - Πηγή: BankWars

Για τα επεισόδια στην Κω με αφορμή τη δημιουργία hot spot, στη συνέντευξή του στη Real News, o υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος, είπε:

«Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν τα hotspots. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ένας ξενοδόχος, που συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκείνους που δήθεν

κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στα hotspots. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία. Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,50 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο «φορτιστής». Είχε μια ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε το Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα υπάρχουν δεκάδες πολύμπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση».

ΕΞΙ ΚΛΟΥΒΕΣ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ;

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή, έξι κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 09:00, στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν, χωρίς ταραχές, οι εργασίες για το hot spot στο Πυλί.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ…

Νέα ένταση επικρατεί από το πρωί στην Κω, έξω από το στρατόπεδο όπου θα κατασκευαστεί hot spot για την καταγραφή και τη διαλογή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Όπως μετέφερε η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο “Βήμα της Κω”, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λινοπότη.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισε ακραία στοιχεία όλα αυτούς που αντιδρούν.

Ήδη, από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ…

Επεισόδια με τραυματίες στο παλιό στρατόπεδο στο Πυλί της Κω όταν ομάδα 300 περίπου κατοίκων του νησιού έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και να ματαιώσει τις εργασίες κατασκευής hot spot.
Οι διαμαρτυρόμενοι απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και των γκλομπ τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Στο νησί βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα