Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές με τον πόλεμο και την Κίνα στο επίκεντρο

Πτωτικά κινούνται σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στις πιέσεις που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθαν να προστεθούν ανησυχίες αναφορικά με τη ζήτηση της Κίνας, όπου καταγράφεται το μεγαλύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην επαρχία της Ουχάν στα τέλη του 2019.

H τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 0,47% ήτοι 0,51

του δολαρίου, στα 111,16 δολάρια το βαρέλι, με αυτή του αργού να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,50% ή 0,53 του δολαρίου, στα 105,77 δολάρια το βαρέλι.

Τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η κινεζική στατιστική υπηρεσία, έδειξαν ότι ναι μεν η κινεζική οικονομία το α΄ τρίμηνο έτρεξε με ρυθμό υψηλότερο των εκτιμήσεων (4,8%, από 4% το προηγούμενο τρίμηνο και 4,5% των προβλέψεων), ωστόσο τον Μάρτιο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέβασε ταχύτητα.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή επιβραδύνθηκαν, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό ανεργίας, από το 5,5% στο 5,8%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Με τα νέα lockdowns και τα σημάδια επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, στην αγορά πετρελαίου έχει αναδυθεί ένα κύμα σκεπτικισμού ανα

Keywords
Τυχαία Θέματα