Ποσότητα μαμούθ κοκαΐνης κατέσχεσαν οι ισπανικές Αρχές

Σχεδόν τρεις τόνους κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένοι στη δεξαμενή καυσίμων αλιευτικού, κατέσχεσαν στα ανοιχτά του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων οι ισπανικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος του πλοίου, τέσσερις Τούρκοι και ένας Γεωργιανός, συνελήφθησαν, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση Τύπου το υπουργείο Οικονομικών, η αστυνομία και η χωροφυλακή της Ισπανίας.

Ειδοποιημένες από το επιχειρησιακό κέντρο ανάλυσης πληροφοριών για τη διακίνηση ναρκωτικών διά θαλάσσης (MAOC-N), διεθνή υπηρεσία με έδρα τη Λισαβόνα που έχει

σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, οι διωκτικές Αρχές επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο «που υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε ναρκωτικά προερχόμενα από τη νότια Αμερική».

Το αλιευτικό «AKT 1» αναχαιτίστηκε σε απόσταση 300 ναυτικών μιλίων (περίπου 555 χιλιόμετρα) νότια των Καναρίων Νήσων, δυτικά των αφρικανικών ακτών, και διαπιστώθηκε ότι στη δεξαμενή καυσίμων του βρίσκονταν «πάνω από 2.900 κιλά κοκαΐνης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η αξία πώλησής τους στον δρόμο υπολογίζεται πως θα έφτανε τα 72 εκατ. ευρώ.

Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λας Πάλμας, στη Μεγάλη Κανάρια. Η Ισπανία είναι μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη, λόγω της εγγύτητάς της στη βόρεια Αφρική, όπου παράγεται κάνναβη, και των δεσμών της με τη Λατινική Αμερική, όπου παράγεται κοκαΐνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα