Πετρέλαιο: Βουτιά κάτω από τα 56 δολάρια – Πτωτικά και ο χρυσός

[UPD] Με απώλειες έκλεισαν σήμερα ο χρυσός και το πετρέλαιο, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία κατά την έναρξη της εβδομάδας των Χριστουγέννων.

Αν και σήμερα το πετρέλαιο κινήθηκε τις πρωινές ώρες ανοδικά, τα σχόλια του υπουργού ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) δεν θα προωθήσει κάποια μείωση της παραγωγής για να στηρίξει

την τιμή του πετρελαίου, οδήγησε σε ρευστοποιήσεις του «μαύρου χρυσού».

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 1,4% κλείνοντας στα 1.179,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου του αργού υποχώρησαν κατά 3%, καταγράφοντας πτώση στα 55,38 δολάρια ανά βαρέλι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Πάλι πτώση -3,10% στα 55,37 δολ. το βαρέλι

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα η τιμή του αργού πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 3,10% στα 55,37 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, δήλωσε την Κυριακή ότι οι χαμηλές τιμές του αργού θα βοηθήσουν να ενισχυθεί η ζήτηση τονώνοντας την οικονομίας.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Νοεμβρίου να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ήταν και η βασική αιτία που πυροδότησε την πρόσφατη βουτιά των τιμών του πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη τώρα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της και να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τυχόν νέων πελατών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα