ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ: Στο αρχείο οι καταγγελίες – ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δικαστικό πραξικόπημα

(upd)Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Γιώργο Αποστολόπουλο.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος

ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.

Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα». Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.

Π. Καμμένος: Δικαστικό πραξικόπημα

Δικαστικό πραξικόπημα χαρακτήρισε την αρχειοθέτηση της καταγγελίας Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το δικαστικό πραξικόπημα» είχε προαναγγείλλει από την Κυριακή ο πρωθυπουργός «με αγνόηση βίντεο και φωνής που αποδεικνύεται απ. δωροδοκίας», αναφέρει ο Πάνος Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα