Πετρέλαιο: Η Ρωσία είπε όχι στον ΟΠΕΚ – Αμερικάνικο στα 41,28 δολ, Brent 45,27 δολ

23:33 6/3/2020 - Πηγή: BankWars

Η Ρωσία δεν θα στηρίξει το αίτημα του ΟΠΕΚ για επιπλέον μειώσεις της παραγωγής και θα συμφωνήσει μόνο να παρατείνει τους υφιστάμενους περιορισμούς, οδηγώντας σε ναυάγιο το σχέδιο των υπουργών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για μεγαλύτερες μειώσεις με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κοροναϊού στις τιμές.

Το αμερικάνικο  αργό έχασε  10,07%, και έκλεισε στα 41,28 δολάρια το βαρέλι στο

χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν.Υόρκης.

Ισχυρές απώλειες και για το Brent στο Λονδίνο που έχασε 9,4% και έκλεισε στα 45,27 δολάρια το βαρέλι

Η σημερινή συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ+ ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί απόφαση για το εάν θα παραταθεί και μετά το τέλος Μαρτίου η περικοπή της παραγωγής κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που ισχύει σήμερα.

Ωστόσο, παρά τη διαφωνία στη σημερινή συνεδρίαση, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η Μόσχα και ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσουν τη συνεργασία του στον πλαίσιο της Χάρτας που είχαν υπογράψει οι 24 χώρες τον Ιούλιο του 2019 στη Βιέννη.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπτουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, όταν ρωτήθηκε αν η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά την αποτυχία του OPEC να καταλήξει σε μια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “θα σας αφήσω να αναρωτιέστε”.

Στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας εκτιμούν πάντως ότι εάν η Μόσχα συνεχίσει να αντιστέκεται στις εκκλήσεις του ΟΠΕΚ για νέα περικοπή στην παραγωγή, η τιμή θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία, προβλέποντας ότι θα υποχωρήσει ακόμη και κάτω από το όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Η ρωσική διαφωνία για μείωση παραγωγής «βυθίζει» το πετρέλαιο

Keywords
Τυχαία Θέματα