Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, μερικές εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι πως ο Μουμπάρακ, ο μακροβιότερος πρόεδρος της Αιγύπτου, στις 24

Ιανουαρίου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έκτοτε νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως μέχρι στιγμής η οικογένειά του δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Μουμπάρακ ήταν πρόεδρος της Αιγύπτου από το 1981 έως το 2011, όταν αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την «Αραβική Άνοιξη» και τις ογκώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

Έναν χρόνο αργότερα (2012), ο Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Καΐρου.

Μετά το τέλος της δίκης, ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος αντιμετώπισε σειρά ιατρικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τον Νοέμβριο του 2014, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη απάλλαξε τον Μουμπάρακ απ’ όλες τις κατηγορίες σχετικά με τα γεγονότα στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ τον Μάρτιο του 2017 ο Μουμπάρακ αποφυλακίστηκε, έπειτα από έξι έτη κράτησης.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου απήλλαξε τους γιους του, Αλαά και Γκαμάλ Μουμπάρακ, από τις κατηγορίες τους στην υπόθεση «χειραγώγησης του χρηματιστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα