«Πέρασε» το νομοσχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές – Δεκτή η τροπολογία για τα franchise

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

“Πακέτο” μαζί με το άρθρο 16 ψηφίστηκε βουλευτική τροπολογία για την υπαγωγή των καταστημάτων franchise σε εκείνα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκης.

Η

τροπολογία-μολονότι εκπρόθεσμη- τέθηκε σε ψηφοφορία. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατήγγειλαν διαδικασίες που αιφνιδιάζουν το Σώμα και προέβλεψαν ότι ανοίγει ο δρόμος για να έχουν καταστήματα ανοιχτά οι πολυεθνικές προτού ακόμη το θέμα κριθεί από τα δικαστήρια.

Ικανοποίηση ΕΣΕΕ

Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις της διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.

Όπως αναφέρει, η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται στη μνημονιακή υποχρέωση των επτά συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον αντιπεριφερειάρχη.

«Από εδώ και στο εξής», προσθέτει, «ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Κάθε τοπική κοινωνία και κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα