Πέρασε το κακό στην Κίνα – Αίρονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας στην Χουμπέι από αύριο

Οι αρχές της πόλης Γουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού τον Δεκέμβριο, θα άρουν στις 8 Απριλίου όλους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί στους κατοίκους της έπειτα από περισσότερο από δύο μήνες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Γουχάν είχε τεθεί σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου.

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να

εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα. Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για τη Γουχάν.

Αρχικά θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μόνο όσοι θεωρούνται υγιείς.ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την Τρίτη τον εντοπισμό 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, στη συντριπτική πλειονότητά τους ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό κι επέστρεψαν στη χώρα, εξέλιξη που επιτείνει την ανησυχία περί νέου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

Άλλοι επτά ασθενείς υπέκυψαν, κατά τον επίσημο απολογισμό του κινεζικού υπουργείου Υγείας. Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη Γουχάν, εστία της πανδημίας, όπου εντοπίστηκε επίσης ένα επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα, το πρώτο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες που δεν είχε καταγραφεί κανένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα