ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΣΑΛΛΑΣ: Το τραπεζικό σύστημα αναδιαρθρώθηκε – Τώρα στρεφόμαστε στην ανάκαμψη της οικονομίας – Ιδρύεται φορέας για τα επισφαλή δάνεια

Με τη συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος να αναδεικνύεται σε καθοριστικής σημασίας, ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση. Ο κ. Σάλλας πρόσθεσε πως με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

έκλεισε ένας υπερ-20ετής κύκλος ανάπτυξης, ενώ πλέον οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να επιτελέσουν τον κρίσιμο ρόλο τους για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Πάση θυσία να αντλήσουμε πόρους από τις αγορές, και να πείσουμε τους καταθέτες να επιστρέψουν κεφάλαια στη χώρα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της τράπεζας.

Επίσης, ο κ. Σάλλας έστειλε μήνυμα στους μετόχους της τράπεζας λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα βελτιώνονται σημαντικά τα στοιχεία του ομίλου και το 2015 θα είναι μια σημαντικά κερδοφόρα χρονιά.

Η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει μια συνολικότερη παρέμβαση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης επισφαλειών (όχι κατ’ ανάγκη στο πλαίσιο της Τράπεζας Πειραιώς), όπως αποκάλυψε ο κ. Σάλλας.

«Στην περίπτωση που ο φορέας αυτός θα είναι η Γενική Τράπεζα, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου της Γενικής με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Από τη μεριά του, ο Σταύρος Λεκκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, ανέφερε ότι η Πειραιώς είναι πλέον η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, βάσει δανείων, καταθέσεων και δικτύου.

“Η Τρ. Πειραιώς έχει μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χρέος για την αναδιάρθρωση της οικονομίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκκάκος.

“Στόχος είναι η ομαλή αλλά ταχεία ενοποίηση τραπεζικών δραστηριοτήτων μετά τις εξαγορές. Στοχεύουμε σε συνέργειες ύψους 550 εκατ. ετησίων τα επόμενα χρόνια από τις εξαγορές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα