ΠΑΣΟΚ: Το αμφισβητεί και ο στενός συνεργάτης του Βενιζέλου! Έξαλλος ο Πρόεδρος…

Οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Ε. Βενιζέλου  Γιάννη Δατσέρη πως το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του είναι “φούσκα της Μεταπολίτευσης” έπεσαν σαν κεραυνός στην Ιπποκράτους. Έξαλλος ο  Βενιζέλος επικοινώνησε με τον συνεργάτη του και από το ΠΑΣΟΚ δόθηκε ανακοίνωση που λέει ότι  ”Το ΠΑΣΟΚ

έχει τοποθετηθεί για την περίοδο της Μεταπολίτευσης με την ομιλία του προέδρου του την 3η του Σεπτέμβρη”

Ο λόγος της άμεσης αντίδρασης, επισημαίνεται από δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ,  ήταν ο κίνδυνος να υπάρξει παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που είναι το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τόσα μέτωπα ανοιχτά (Λοβέρδος, Σκανδαλίδης κτλ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το φάουλ αυτό,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τομέα επικοινωνίας, με την προσθήκη στελεχών όπως ο Δημήτρης Καρύδης και ο Αντώνης Λιάρος.

ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ                                                            

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι τραγική, καθώς στην κοινοβουλευτική ομάδα έχουν βγάλει τα μαχαίρια αφού οι διαγραφές ξεκίνησαν ένα νέο γύρο «φαγωμάρας» και αμφισβήτησης της ηγεσίας του κινήματος.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν εξής: Ανεξαρτητοποιείται ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε έκτακτη ΚΟ με θέμα την ηγεσία, ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον «ακύρωσε» με επιστολή του, ενώ ο Θ. Πάγκαλος στάζει φαρμάκι για τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην επιστολή του προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη» και προσθέτει ότι «με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς».

Επίσης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αν και ψήφισε «ναι».

 

Δηλητήριο Πάγκαλου μέσω Twitter για τα «όχι»

Κριτική σε όσους επέλεξαν να πουν «όχι» στα μέτρα άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσω Twitter. «Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν με αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς» και συμπλήρωσε «με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και η αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτε

Keywords
Τυχαία Θέματα