ΠΑΣΟΚ: Που να τα προλάβουν όλα;

Το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα του Α. Παπανδρέου … τρέχει και δε φτάνει. Τι να πρωτοπρολάβει;  Να στηρίξει την κυβέρνηση; Να αντιμετωπίσει όσους διαφωνούν; Να παρευρίσκεται σε παρουσιάσεις βιβλίων πρώην κορυφαίων στελεχών του; Ή να δηλώνει παρών σε πένθιμες τελετές;                                    

Στηρίζει την κυβέρνηση….

«Στηρίζουμε κυβέρνηση 4ετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό θα κάνουμε». Με αυτή τη φράση

το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ για το πακέτο των μέτρων. Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου τα στελέχη συμφώνησαν πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει ως κόμμα ευθύνης, πρώτον, να επιδιώξει βελτιώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή και, δεύτερον, να στηρίξει την κυβέρνηση όχι στα λόγια, αλλά στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Δε θα γίνουμε ουρά και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», λένε οι επιτελείς της Ιπποκράτους. Τρίτη πρωί  στις 11πμ θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος.

….Προσπαθεί να μαζέψει τους διαφωνούντες….

Τι θα πουν στην Κ.Ο. ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και άλλοι που δε συμφωνούν με τα μέτρα; Και τι θα πει ο Γ, Ντόλιος που … τα έριξε χθες κανονικότατα στον Πρόεδρο  για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ;  «Αναδεικνύεται θέμα πολιτικής ευθύνης Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το μέγεθός της βέβαια είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Θα ήμουν ευτυχής εάν ο Βενιζέλος την είχε αξιοποιήσει. Δεν νοιώθω καθόλου καλά γι αυτό ούτε ο ίδιος. Ο Βενιζέλος λέει ότι την ευθύνη είχαν οι Καπελέρης και Διώτης ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ευτυχείς χειρισμούς. Ο Παπακωνσταντίνου έχει χωρίς αμφιβολία πολιτική ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ».

Αναφορικά με τις με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Ντόλιος υπογράμμισε πως “κακώς αποδέχθηκαν Σαμαράς και Βρούτσης να διαπραγματευτούν για εργασιακά. Το ζήτημα είχε κλείσει από Φεβρουάριο”. Όσο για την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή τόνισε πως “σε αυτή τη φάση δεν έχει τόσο σημασία ο αριθμός των ψήφων όσο το να είναι και από τα τρία κόμματα. Εάν δεν υπερψηφίσει η ΔΗΜΑΡ είναι δύσκολο να στηρίξει μόνο του το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, δηλαδή τον πρωθυπουργό και το κόμμα που επί δύο χρόνια από άποψης έντασης και τόνου δεν διαφοροποιείται από τον ΣΥ.ΡΙΖΑ. Είναι πολύτιμη η παρουσία της ΔΗΜΑΡ που προέρχεται από την παραδοσιακή αριστερά με τις γνωστές ευαισθησίες ώστε να νοιώσουν οι Έλληνες ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας”.

…Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του: «Το κόμμα που θα ηγηθεί της πορείας προς τη σωτηρία της χώρας σήμερα δεν υπάρχει»!

«Κάνω λόγο για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που θα ηγηθεί της πορείας. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σήμερα λόγο για τον τρόπο της συγκρότησής του, αν θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου “Ελιάς”

Keywords
Τυχαία Θέματα