Διάγγελμα Ομπάμα – «Προτεραιότητα να σωθούν ζωές»

Για πολύ ισχυρό φαινόμενο με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομο διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό κατόπιν έκτακτης σύσκεψης στο Λευκό Οίκο για τον κυκλώνα Σάντι.

«Προτεραιότητα είναι να σώσουμε ζωές» είπε ο Ομπάμα καλώντας τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών ιδίως σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση από τις εστίες τους.

Μιλώντας από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ

δήλωσε ότι ο κυκλώνας θα επηρεάσει εκατομμύρια Αμερικανούς και προετοίμασε τους πολίτες ότι θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να συνέλθει η χώρα μετά το πέρασμα της Σάντι. Τόνισε, όμως, πως υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι που θα χρειαστούν στον απόηχο του κυκλώνα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε συγχρόνως ότι δεν ανησυχεί για τον αντίκτυπο του κυκλώνα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Η προεκλογική εκστρατεία ουσιαστικά έχει διακοπεί με τον Ομπάμα να βρίσκεται στο Λευκό Οίκο για να παρακολουθεί και να συντονίζει την κατάσταση.

Και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Μιτ Ρόμνεϊ ακύρωσε τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί από το βράδυ της Δευτέρας «από σεβασμό προς τα εκατομμύρια των Αμερικανών» που απειλούνται από τον κυκλώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα