ΠΑΣΟΚ: Ποιοί ζητούν να μπει τέλος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Την αντίθεση τους σε «συλλογικά μορφώματα» τύπου Ελιάς ή Δημοκρατικής Παράταξης και την ανάγκη να μπει τέλος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) έξι στελέχη της ΚΠΕ, τα οποία κάνουν λόγο για την τελευταία ευκαιρία του κόμματος και καλούν σε δράση

«για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού Κινήματος με αυτονομία και αυτοτέλεια».

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν Αξαρλής Γιάννης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Πούλιος Κώστας και Τσιόκας Χάρης, έρχεται να επιβεβαιώσει τις εσωκομματικές διαφωνίες για το μέλλον και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην τελευταία του ευκαιρία. Ο δρόμος της μετάλλαξης του κινήματος σε συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών σχημάτων, δημιουργημάτων κορυφής, δεν ταιριάζει ούτε με την ιδρυτική του ταυτότητα ούτε με την διαδρομή του. Στο ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, δεν αρμόζει ούτε η υπεκφυγή ούτε η απόκρυψη» αναφέρουν τα έξι μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής., τα οποία αναφερόμενα στις Ευρωεκλογές κάνουν λόγο για «τρίτη συνεχή ήττα και περαιτέρω συρρίκνωση».

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι κατά τη διάρκεια του επικείμενου συνεδρίου, η πολιτική ατζέντα θα πρέπει να έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του ΠΑΣΟΚ και την απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ «με σαφείς θέσεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών, με προοδευτικό πρόσημο, αναπτυξιακό προσανατολισμό, δίκαιη κατανομή των βαρών και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

«Μόνον σε μια τέτοια θεσμική και εγγυημένα δημοκρατική διαδικασία θέλουμε και μπορούμε να λάβουμε μέρος. Αυτοί πιστεύουμε πως είναι οι απόλυτα απαραίτητοι όροι για να συμμετάσχουμε σε κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση και ανασύστασή της παράταξης από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα. Κάθε άλλη εκδοχή της δεν αγγίζει τις αιτίες συρρίκνωσης της παράταξης και την ενταφιάζει ιστορικά, με τα ιμάτιά της προς διανομή. Επιμένουμε. Τώρα είναι η ώρα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» επισημαίνουν οι έξι.

Keywords
Τυχαία Θέματα