ΠΑΣΟΚ: Παρά τα τραύματα κρατήσαμε ζωντανή την κυβέρνηση-Βολές κατά Σκανδαλίδη

Για υπεύθυνη θέση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, παρά τις εσωκομματικές επιπτώσεις λόγω της διαγραφής 6 βουλευτών, υπογραμμίζοντας ότι κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση. Αναφέρει, μάλιστα, ότι η πρόταση για συλλογική απόφαση της ΚΟ και αποδοχή της από τη μειοψηφία και για όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο ήταν του κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι τραγική, καθώς στην κοινοβουλευτική ομάδα έχουν βγάλει

τα μαχαίρια αφού οι διαγραφές ξεκίνησαν ένα νέο γύρο «φαγωμάρας» και αμφισβήτησης της ηγεσίας του κινήματος.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν εξής: Ανεξαρτητοποιείται ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε έκτακτη ΚΟ με θέμα την ηγεσία, ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον «ακύρωσε» με επιστολή του, ενώ ο Θ. Πάγκαλος στάζει φαρμάκι για τον….Κώστα Σκαναλίδη.

Ετσι, το ΠΑΣΟΚ, σε σημερινή του ανακοίνωση τονίζει: Το ΠΑΣΟΚ παρά τα τραύματά του κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση για να παραμείνει η χώρα στη διαπραγμάτευση για την οριστική έξοδο από την κρίση. Το σημαντικό για τη χώρα είναι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί, έστω τώρα, μέχρι το Eurogroup, με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους όρους. Οι 27 θετικές ψήφοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ιδιαίτερο ειδικό βάρος, αν ληφθεί υπόψη ότι και η ΝΔ κατέγραψε ήδη τρεις απώλειες βουλευτών. Η πρόταση για συλλογική απόφαση της ΚΟ και αποδοχή της από τη μειοψηφία και για όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο ήταν του κ. Σκανδαλίδη. Η ύπαρξη 2 γραμμών για τη πορεία της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Αυτό ήταν και το βασικό πρόβλημα στη συνολική διαχείριση της κρίσης. Εάν γινόταν δεκτή η άποψη όσων ψήφισαν κατά, παρών ή απείχαν σήμερα δεν θα υπήρχε κυβέρνηση, η κατάσταση στην οικονομία θα ήταν ανεξέλεγκτη. Κάποια λίγα, πάντα τα ίδια, στελέχη, ακολουθούν πάντα προσωπική στρατηγική, προκαλώντας φθορά στη παράταξη και την αξιοπιστία της χώρας. Είναι στρατηγική φενάκη η επιδίωξη σύγκλισης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την εμπειρία της ψηφοφορίας πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με τη ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα δεν ψήφισαν χθες οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής (όχι), Θόδωρος Παραστατίδης (όχι), Αντζελα Γκερέκου (παρούσα), Μάρκος Μπόλαρης (παρών), Γιάννης Κουτσούκος (παρών) και Κώστας Σκανδαλίδης (απουσίαζε).

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην επιστολή του προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη» και προσθέτει ότι «με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέ

Keywords
Τυχαία Θέματα