Παρίσι: Νέος γύρος ΔΝΤ – Ε.Ε για το ελληνικό χρέος – Τα ‘σπασαν νωρίτερα – ΔΝΤ: Θα στηρίξουμε

17:44 7/6/2018 - Πηγή: BankWars

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων του Washigton Group σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, με θέμα το ελληνικό χρέος προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Όπως είπε, στο απογευματινό Washigton Group θα συμμετάσχει ο επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής του κλιμακίου της Αθήνας

Πίτερ Ντόλμαν και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

¨Οι συζητήσεις συνεχίζονται αναφορικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να στηριχθούν από ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ και σχετικά με την ελάφρυνση χρέους. Οι συζητήσεις γίνονται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους”, δήλωσε ο Τζέρι Ράις, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος που έχει απομείνει για συμφωνία είναι ελάχιστον.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξ αρχής είχε ως βασικό του στόχο να στηρίξει την ελληνική οικονομία ώστε να επιστρέψει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, είτε συμμετέχει και μέσω χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα είτε όχι, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, G. Rice, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ταμείου.

Αποκάλυψε επίσης ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα βρίσκεται στο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργου.

Ο κ. Rice, για μία ακόμη φορά, δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, συνεχίζοντας, πάντως, να απαντά με τον «κλασσικό τρόπο» του ΔΝΤ.

Επανέλαβε ότι το Ταμείο έχει ζητήσει να καλυφθούν δύο προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχει:

α. εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και
β. αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

ΤΟ πρωί άκαρπη απέβη, η συνάντηση μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και επιτελών του ΔΝΤ στο Παρίσι –ερήμην της Ελλάδος- για την τύχη του ελληνικού χρέους και την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς οι συμμετέχοντες πιστωτές της Ελλάδας δεν κατάφεραν να βρουν ούτε σήμερα μια κοινή γραμμή για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα πάντως, Ελληνας αξιωματούχος εξέφραζε από το Παρίσι την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους εντός του Ιουνίου, όπως μετέδιδε το πρακτορείο Reuters.

Αυτό, όπως συμπλήρωσε η ίδια πηγή, μαζί με την εποπτεία από την ΕΕ και το ταμειακό απόθεμα θα κάνει αξιόπιστη την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Παρίσι: Τα’σπασαν Ε.Ε και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος – Καμία απόφαση στο Washington Group

Keywords
Τυχαία Θέματα