Παρέμβαση Ν.Καραμούζη για ιδιωτικές τράπεζες και …Επιτρόπους

Η Ελλάδα χρειάζεται να προσφέρει πιο ευνοϊκούς όρους για να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και να αποτρέψει την κρατικοποίησή τους, δήλωσε o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης σε συνέντευξη του στο Reuters.

Επίσης, επιτέθηκε στον αυστηρότερο

έλεγχο του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα που επιβλήθηκε από τους διεθνείς δανειστές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκος. «Όλα παρεμβαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση των τραπεζών, ένας είδος της γραφειοκρατίας που δεν είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Θα πρέπει να υπάρχει μια επανεξέταση σε όλη αυτή την αδέξια εποπτεία», δήλωσε ο κ. Καραμούζης, προφανώς αναφερομενος στους Επιτρόπους…

Χτυπημένες από την κρίση χρέους, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα επιχειρείται να διασωθούν με κεφάλαια ύψους 27,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι τράπεζες καλούνται να συγκεντρώσουν μέρος του ποσού αυτού από την αγορά, ώστε να αποφευχθεί η κρατικοποίησή τους, αλλά ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι ο στόχος θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή με βάση τους ​​όρους της προτεινόμενης διάσωσης οι νέοι επενδυτές επί της ουσίας καλούνται να επιδοτήσουν τις ζημιές του παρελθόντος.

«Στο τέλος της ημέρας οι τράπεζες πρέπει να μείνουν ιδιωτικές», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters o κ. Καραμούζης, προτείνοντας η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς και το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να επανεξετάσουν την όλη διαδικασία.

«Δεν χρειάζεται να καταλήξουμε με κρατικές τράπεζες», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα