ΠΑΟΚ – ΚΑΛΛΟΝΗ 1-3 – “Παρηγοριά” για τους Θεσσαλονικείς το γκολ του Στοχ

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πήγε στη Τούμπα και το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Καλλονή προκειμένου να δει στο ντεμπούτο του τον Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβαλε γκολάρα, αλλά μέχρι να έρθει το 57′, αυτοί που είχαν κλέψει την παράσταση ήταν οι νησιώτες.

Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν με 3-1, δείχνοντας

πως μπορούν φέτος να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Και το έκαναν με τρία καταπληκτικά γκολ, δύο του Μανούσου και ένα του Λεοζίνιο. Έτσι οι φίλοι του «δικεφάλου» που βρέθηκαν στο γήπεδο μπορεί να μην χάρηκαν μια καλή εμφάνιση από την ομάδα τους που αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, αλλά τουλάχιστον είδαν τέσσερα υπέροχα γκολ και κυρίως τον Στοχ να σκοράρει. Έτσι και αλλιώς οι Θεσσαλονικείς θα κατέβουν με διαφορετική σύνθεση στην πρεμιέρα, ενώ όπως αναφέραμε τα μηνύματα από την Καλλονή ήταν το λιγότερο ενθαρρυντικά.

Κατοχή οι γηπεδούχοι, με αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που είχε τους γηπεδούχους να ξεκινάνε καλύτερα και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να κάνουν κάτι καλό. Βέβαια οι ευκαιρίες έλειπαν μιας και οι νησιώτες είχαν καταφέρει να κλείσουν καλά την άμυνα, αφήνοντας μακριά από την εστία τους τους «ασπρόμαυρους».

Δύο γκολάρες του Μανούσου και χειροκροτήματα με γκρίνια

Και εκεί που όλα έδειχναν πως δύσκολα θα τελείωνε το ημίχρονο με κάποιο τέρμα, ήρθε ο Μανούσος στο 33′ και 36′ να κάνει την διαφορά. Ο αρχηγός της Καλλονής με δύο γκολάρες, αρχικά από δεξιά με το αριστερό και εν συνεχεία πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και πάλι με το αριστερό, νίκησε τον Γλύκο κάνοντας το 0-2. Και στα δύο τέρματα ο σκόρερ χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι όμως στο τέλος του ημιχρόνου αποδοκίμασαν έστω και χλιαρά τους παίκτες του «δικεφάλου».

Αποθέωση Στοχ και μαγεία Λεοζίνιο

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Στοχ να αποθεώνεται κατά την είσοδό του. Όμως αυτός που αρχικά έκλεψε την παράσταση ήταν ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος στο 48′ πέρασε σαν σταματημένους τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 0-3, με τον κόσμο των γηπεδούχων να χειροκροτεί και σε αυτό το τέρμα.

Σόου του Σλοβάκου και μεγάλη νίκη για Καλλονή

Το κερασάκι στην τούρτα του φιλικού όμως το έβαλε ο Στοχ. Ο Σλοβάκος στο 57′ άνοιξε λογαριασμό με ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ. Πήρε την μπάλα από αριστερά έκανε την ντρίπλα και με έναν κεραυνό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη που αν και προσπάθησε ήταν αδύνατο να διώξει. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε σαν να ήταν το νικητήριο, ωστόσο αυτή που πέτυχε την μεγάλη νίκη ήταν η Καλλονή που με το 3-1 ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία της ενόψει του ξεκινήματος του πρωταθλήματος,.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (46′ Τζανδάρης), Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26′ λ.τ. Γιάννου), Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης (46′ Στοχ), Νέτσιντ

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ (46′ Σιδεράκης), Χωριανόπουλος (80′ Γιουκαρής), Αναστασιάδης (89′ Βάλιος), Πίντο (80′ Μάρτινς), Μαρσέλο (89′ Βλαστέλης), Ποντάνι (89′ Λαμπρόπουλος), Φαρία (80′ Γκάζιν), Μανούσος (75′ Μάρκος ντο Σάντος), Λεοζίνιο, Γκαρσία (80′ Σιλιγαρδάκης), Καζάζης (67′ Γάλας)

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα