ΠΑΟ: Τον Γ.Αναστασίου παρουσίασε ο Γ.Αλαφούζος – 13 εκ. ευρώ το μπάτζετ της νέας σεζόν

Το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γ. Αλαφούζος.

Προπονητής θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου, τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Νταμπίζας, συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Δημήτρης Σαραβάκος, επικεφαλής στα τμήματα υποδοχής ο Στιβ Ρούτερ, γυμναστής ο Γιούσεφ Βος ενώ στο επιτελείο θα είναι και ο Γιάννης Βονόρτας.

Ο κ. Αλαφούζος προανήγγειλε τη διενέργεια δημοσκόπησης για το θέμα του γηπέδου, προκειμένου ο φίλαθλος κόσμος

του Παναθηναϊκού να αποφασίσει αν θέλει τη Λεωφόρο ή ένα νέο στάδιο στο Βοτανικό.

«Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Θα θέσουμε στους οπαδούς μας ερώτημα αν θέλουν να μείνουμε για πάντα στη Λεωφόρο ή να προσπαθήσουμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

«Αν επιλεγεί η Λεωφόρος θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά μας και τη διάθεση συνεισφοράς των οπαδών μας σε αυτή την προσπάθεια» πρόσθεσε και προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά για τις κακές διαιτησίες, ενώ χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

«Τα έσοδά μας εκτιμάται πως χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι 13 εκατ. ευρώ, ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα για να διαχειριζόμαστε το χρέος. Η Ντόρτμουντ το 2000 ήταν περίπου στην κατάσταση του Παναθηναϊκού και φέτος παίζει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός απέδειξε με το μπασκετικό τμήμα ότι χωρίς πολλά λεφτά μπορεί κανείς να μεγαλουργήσει στον αθλητισμό», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε έτοιμος και προετοιμασμένος για την ευθύνη που αναλαμβάνει. «Ήταν σημαντικό να δούμε κάποια πράγματα για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Έγιναν κάποιες συζητήσεις και στόχος ήταν η εξέλιξη του συλλόγου σε επίπεδο δουλειάς και λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος και το βίωσα τόσα χρόνια στο εξωτερικό. Στόχος είναι ο σύλλογος να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να έχει τη δική του φιλοσοφία, που δεν θα είναι βασισμένη σε ξένα κλαμπ.», είπε.

Όσο για τη στελέχωση της ομάδας; «Είναι σημαντικό για μας να υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και ο Παναθηναϊκός το έχει πετύχει διαχρονικά αυτό. Αυτά τα στοιχεία τα είχε ανέκ αθεν ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σημαντικό για μας οι παίκτες που θα πάρουμε, δεδομένου ότι το μπάτζετ θα είναι αρκετά χαμηλό, να φτιάξουμε μια ομάδα με σωστή νοοτροπία, που θα δείχνει υγεία και θα έχει διάθεση και φιλοδοξία να πετύχει στόχους».

Ο Αναστασίου ξεκαθάρισε ότι ως αγωνιστική διάταξη θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3, τόνισε ότι δεν γίνεται η ομάδα να έχει συμβόλαια της τάξης των 2-3 εκατ. ευρώ και διευκρίνισε ότι «στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός».

Ο Δημήτρης Σαραβάκος δήλωσε: «Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο προπονητικό τιμ. Θα έχουμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με το μπάτζετ που έχουμε για να φέρουμε παίκτες που δεν θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό μόνο για το συμβόλαιο, αλλά θα ξέρουν ποιος είναι».

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν παρέστη, καθώς βρίσκεται στην Ελβετία, αλλά απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη».

Οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκαν για το στόχο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να είναι πάντα πρωταθλητής, αλλά είμαστε ρεαλιστές. Και πέρυσι στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγιναν λάθη από τη διοίκηση, σε παίκτες και από προπονητές. Ήταν μια κατάσταση ανάγκης και ήμασταν άπειροι. τουλάχιστον εγώ», είπε ο κ. Αλαφούζος.

«Είναι δύσκολο να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός μονοπωλεί τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και μίλησα για τη μηνυτήρια αναφορά που θα κάνουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν είμαστε υπερφίαλοι. Δεν λέμε ότι έχουμε βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αλλά στόχος είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ο Αναστασίου, από την πλευρά του, απάντησε ότι «μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι ταυτισμένη με την κορυφή. Θα είναι εύκολο να πούμε πράγματα που ίσως δεν θα γίνουν. Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είναι πως θα δουλεύουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα