Παγωμένη και η Κρήτη

Σε χαμηλά επίπεδα θα παραμείνει και σήμερα ο υδράργυρος, στην Κρήτη, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Κρήτης, που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η ΕΜΥ προβλέπει, για σήμερα στην Κρήτη, νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες

διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, η οποία θα συνεχιστεί, βρήκε σε γενικές γραμμές έτοιμο το νησί, ενώ κάποια προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν μικρής έκτασης.

Αποκαταστάθηκαν αργά χθες το απόγευμα οι βλάβες σε δίκτυο της ΔΕΗ που προκάλεσαν μπλακ άουτ σε πολλά χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής με εγκεφαλικό επεισόδιο στο ΠΑΓΝΗ και δεν υπήρχε βάρδια από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στο ΕΚΑΒ.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου χιόνιζε καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας κι από τις 06.00 το πρωί, τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει ξανά δουλειά.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι εφικτή η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στο Οροπέδιο αλλά και από το Κράσι προς το Οροπέδιο.

Στα “λευκά” και τα ορεινά του νομού Ρεθύμνου, όπου ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από το μηδέν και χιονίζει!

Keywords
Τυχαία Θέματα