Π. Βλάχος: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πίσω από τις εταιρείες με τα ύποπτα εμβάσματα

Τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ως τον άνθρωπο πίσω από τις εταιρείες που διακινούσαν ύποπτα εμβάσματα «δείχνει» ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος .

Η τοποθέτηση του μάρτυρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του πρώην υπουργού, για να λάβουν άμεσα την απάντηση του προέδρου του δικαστηρίου:«Δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις; Θα τις ακούσετε. Ηρεμήστε παρακαλώ».

Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας , Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο κ. Βλάχος

υποστήριξε πως τα 25 εκατ. δολάρια που φέρονται να δίνονται από τη ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ ως μίζα ώστε να πάρει την σύμβαση για την προμήθεια των ΤΟΡ Μ1, αποτελούν το 10% του συνολικού τμήματος που εισέπραξε, δηλαδή, 350 εκατ. από το ελληνικό Δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα δήλωσε πως ο κατηγορούμενος πήρε μια ολόκληρη βαλίτσα με χρήματα από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, χρήματα που όπως είπε, προορίζονταν για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους.

Όσον αφορά τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι διαχειριζόταν λογαριασμό στην UBS, στον οποίο είχαν εμβαστεί από τον Νίκο Ζήγρα συνολικά 120.000 ελβετικά φράγκα μέσω της πιστωτικής της κάρτας.

Όπως είπε, με την πιστωτική της κάρτα η Βίκυ Σταμάτη χρησιμοποιούσε αυτόν τον λογαριασμό για να κάνει διάφορες πανάκριβες αγορές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια -συνηγόρου της κ. Σταμάτη -ότι ο λογαριασμός αυτός αφορούσε σε συμβόλαιο ζωής, απάντησε λέγοντας ότι τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό, αθροίζονταν και δεν εκταμιεύονταν για έναν ολόκληρο χρόνο, οπότε μπήκε το τελευταίο έμβασμα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Keywords
Τυχαία Θέματα