Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ Α. ΤΣΙΠΡΑ: “Έχουμε δικτατορία του ευρώ”! – Πυρά και από Ζωή, Μηλιό

“Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός σε διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτική λύση; Είδαμε τι μας ζητάει η «τερατρόικα», την μάνα μας και τον πατέρα μας”, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.

“Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο διασυρμός του. Στη χώρα μας δεν έχουμε Δημοκρατία, το πολίτευμα είναι «δικτατορία του ευρώ»”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και

συνέχισε, “Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο λαός αλλά ο ευρωμονόδρομος επειδή κάποιοι εκβιάζονται δήθεν ή στα αλήθεια.
Η μεγαλύτερη ανοησία είναι το ερώτημα «υπάρχει εναλλακτική λύση;».

“Εκατό φορές την έχουμε πει, αλλά δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Λέγαμε ότι έπρεπε να βρούμε εναλλακτική λύση εκτός Ευρωζώνης αν μας πίεζαν, μας εκβίαζαν”.

“Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει ο πρωθυπουργός σε μια διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτική λύση; Είδαμε τι μας ζητάει η «τερατρόικα», την μάνα μας και τον πατέρα μας.

Έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη. Υπάρχει δυνατότητα και λύση εκτός ευρώ, μην ακούτε τι λένε τα κανάλια. Ποτέ δεν κάναμε αυτή τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή. Έχουμε καιρό να την κάνουμε γιατί θα χρειαστούμε τη λύση στις επόμενες ημέρες”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ

Η λιτότητα είναι δημιουργική καταστροφή, δεν είναι «λάθος», η λιτότητα αποτελεί ορθή πολιτική για το κεφάλαιο, τόνισε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός.

Όπως υπογράμμισε, η περιοριστική πολιτική δεν είναι «λάθος», καθώς η λιτότητα αποτελεί ορθή πολιτική για το κεφάλαιο.

Πραγματοποιώντας μια ιστορική και οικονομική ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης των καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων από τα καπιταλιστικά κράτη, επισήμανε ότι το πρόγραμμα του Ρούσβελτ δεν ήταν άλλη πολιτική, ήταν γραμμή αντιμετώπισης του επερχόμενου κινδύνου.

Παράλληλα, κ. Μηλιός υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να περάσει και πρότεινε ως ενδεικνυόμενη διαδικασία το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη νομιμοποίηση να ψηφίσει νέο μνημόνιο», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας (εμμέσως) στον κ.Τσίπρα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα βρει τρόπο να προστατέψει την κοινωνία από τα μέτρα του μνημονίου, ενώ υπενθύμισε τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τουσκ: the game is over – η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι.
«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι. Έχει την εξουσιοδότηση; Όχι. Έχει τη λαϊκή εντολή; Όχι. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα; Όχι», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Επισήμανε πως θα ήταν «εγκληματικό» να «κηλιδωθεί» η τιμή της αριστεράς με την ψήφιση ενός μνημονίου, και χαρακτήρισε «κοινωνιοκτόνα» τα μέτρα που έχει δεχτεί η Αθήνα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως δεν είναι δυνατό να επικρίνονται οι διαφωνούντες και ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται «σε σαρκοβόρο τέρας που τρώει τα παιδιά του».

Τόνισε δε με νόημα πως «δεν είναι αλήθεια» πως η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης. «Είπαμε η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα υποχωρήσουμε κάτω από πανικό», προσέθεσε.

Απαντώντας δε τόσο στην κριτική περί «σουρεαλιστικής στάσης» που άσκησε σε βάρος της ο κ. Τσίπρας για, σχολίασε με νόημα πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αυτό δεν είναι σουρεαλισμός.

Υπερασπίστηκε μάλιστα την αμφιλεγόμενη κριτική που έχει ασκήσει στη μέθοδο ψήφισης των προαπαιτούμενων, αντιτείνοντας ότι το κόμμα είπε πως θα είναι η κάθε λέξη του Συντάγματος , και δεν μπορεί να εννοούσε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα «είναι γελοίος και γραφικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα