Ουκρανία: Στην ευρωπαϊκή “αγκαλιά” – Επικυρώθηκε η συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε.

[UPD] Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η συμφωνία που προκάλεσε την πτώση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς επικυρώθηκε ομόφωνα και από τους 355 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, ενώ ταυτόχρονα έγινε η επικύρωση της συμφωνίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στους θανάτους των διαδηλωτών

κατά την εξέγερση που ακολούθησε την απόρριψη από τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς της συμφωνίας με την ΕΕ και των στρατιωτών στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε: “Καμία χώρα δεν έχει πληρώσει τόσο υψηλό τίμημα για να γίνει ευρωπαϊκή”. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Την ιστορική συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικυρώσει σήμερα το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενώ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την πλευρά του θα επικυρώσει το μεσημέρι στο Στρασβούργο τη συμφωνία.

Κατά ορισμένους η επικύρωση αυτή αποδυναμώθηκε από την αναβολή για το τέλος του 2015 της έναρξης ισχύος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, ώστε οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τη Μόσχα σχετικά με τη συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, τα πυρά συνεχίσθηκαν χθες, Δευτέρα, κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως οι αντάρτες έβαλαν κατά των ουκρανικών δυνάμεων που ελέγχουν το αεροδρόμιο, χωρίς να επιτύχουν ωστόσο την αποχώρησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα