SOS από τους ξενοδόχους – Νέο “κανόνι” από ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο

Ένα ακόμη “κανόνι” ακούστηκε από την ρωσική αγορά ταξιδίων. Πρόκειται για τον tour operator Versa που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και δραστηριοποιούνταν και στην Ελλάδα. Περίπου 2.000 υπολογίζεται πως είναι οι πελάτες του γραφείου που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το γραφείο ανακοίνωσε επίσημα από την ιστοσελίδα του πως αναστέλλει τη λειτουργία του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού, ωστόσο, η εταιρεία

θα επιδιώξει να διατηρήσει το τμήμα εισερχόμενου τουρισμού.

Πρόκειται για τον έκτο ρωσικό tour operator που στέλνει πελάτες του στην Ελλάδα που αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Προηγήθηκαν κατά σειρά οι πτωχεύσεις των Neva, Labirint, Intaer, Solvex, Southern Cross.

Στα 10 ως 15 εκατ. ευρώ αποτιμάται η ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό από το «ντόμινο» των λουκέτων ρωσικών πρακτορείων κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).Συνολικά περίπου 20.000 Ρώσοι τουρίστες “εγκλωβίστηκαν” στην Ελλάδα.Ο κύκλος των χρεοκοπιών οφείλεται τόσο στην υποτίμηση που υπέστη το ρούβλι κατά 25%, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία, παράλληλα με τις κυρώσεις και τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Και ο ρυθμός έκδοσης βίζας στη Ρωσία για την Ελλάδα επιδεινώθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πλέον έχει μειωθεί κατά 12%, στοιχείο που δείχνει την επιφυλακτικότητα των Ρώσων.Ζητούμενο πλέον είναι οι εκκρεμείς οφειλές στα ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με τα πρακτορεία τα οποία χρεοκόπησαν. Με επιστολή του τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γιώργος Τσακίρης ζήτησε τη διαφορετική αντιμετώπιση στα τιμολόγια που εκκρεμούν και που έχουν ήδη εκδοθεί επί πιστώσει από ξενοδοχεία της χώρας στους τουριστικούς οργανισμούς οι οποίοι πτώχευσαν, καθώς οι πιθανότητες δικαστικής διεκδίκησης χαρακτηρίζονται μηδαμινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα