Ουκρανία και ΟΗΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να ξαναρχίσει η ροή των εξαγόμενων ουκρανικών σιτηρών

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Telegram ότι συμφώνησε με τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης να συνεργαστούν για να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας το συντομότερο.

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Γκουτέρες να εργαστούμε μαζί και με τις συμβαλλόμενες χώρες [σ.σ. τη Ρωσία και την Τουρκία, που μεσολάβησε για τη σύναψη της συμφωνίας τον

Ιούλιο του 2022] για να ανανεωθεί η επισιτιστική ασφάλεια και [να ξαναρχίσουν] οι εξαγωγές τροφίμων μέσω Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι.

«Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την συμφωνία για τα σιτηρά αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ποιος είναι φίλος και ποιος είναι εχθρός των φτωχότερων χωρών», έκρινε στην ανακοίνωσή Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της μετά τη λήξη της ισχύος της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

«Ας προβληματιστούν οι ηγέτες των εθνών εκείνων που δεν θέλουν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε θύμα και θύτη», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατέρρευσε η συμφωνία για τα σιτηρά – Αποχωρεί η ΡωσίαΗΠΑ: Θα βλάψει εκατομμύρια ανθρώπους

Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-kai-oie-symfonisan-na-synergastoun-gia-na-xanarchisei-i-roi-ton-exagomenon-oukranikon-sitiron.htm
Τυχαία Θέματα