Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις και μεσολαβήσεις Ερντογάν συνεχίζονται, οι μάχες μαίνονται

02:36 1/4/2022 - Πηγή: BankWars

Νέα συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη το βράδυ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη διαπραγμάτευση με τη ρωσική αντιπροσωπεία που θα επαναληφθεί την Παρασκευή στην Τουρκία και για τους όρους που θα μπορέσει να επιτευχθεί μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε  ότι θα ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια την Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο

το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται τον αντισυνταγματάρχη Μιχαΐλ Μιζίντεφ, τον διευθυντή του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης, που είπε πως η Μόσχα ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που διατύπωσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΜΑΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

«Έχουμε καταγράψει πάνω από 300 επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς των Ρώσων το τελευταίο 24ωρο. Τα κτυπήματα των Ρώσων επικεντρώνονται στο Κίεβο, το Τσερνίχιβ, το Ιζιούμ, που βρίσκεται νότια του Χαρκόβου και στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς», ανέφερε αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης. «Το Κίεβο απειλείται σε μεγάλο βαθμό και αναμένουμε να δεχτεί βομβαρδισμό και από αέρος», πρόσθεσε ο ίδιος, παρ’ ότι η Ρωσία είχε «δεσμευτεί» να αποκλιμακώσει τις επιθέσεις της τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στο Τσερνίχιβ.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι Ρώσοι μετακίνησαν τουλάχιστον 700 μηχανοκίνητες μονάδες από τα περίχωρα του Κιέβου, ωστόσο, όπως σημειώνεται, «γύρω από την πρωτεύουσα παραμένει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ρωσικών δυνάμεων».

ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ

Στη Χερσώνα, οι στρατιώτες κάνουν έρευνες στα σπίτια και οι κάτοικοι ψάχνουν αγωνιωδώς για φάρμακα: όσοι απέμειναν σε αυτήν την πόλη, στη νότια Ουκρανία, παρουσίασαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ζοφερή εικόνα της ζωής υπό ρωσική κατοχή.

Η Χερσώνα, που αριθμούσε 283.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Δνείπερου, κοντά στην προσαρτημένη Κριμαία. Είναι η μοναδική μεγάλη πόλη που κατάφερε μέχρι στιγμής να καταλάβει ο ρωσικός στρατός, στις 3 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα