Ευρώπη: Δεν θα εκβιαστούμε από τον Πούτιν – State Department: Ένδειξη απελπισίας η αξίωση της Ρωσίας να πληρώνεται σε ρούβλια

02:02 1/4/2022 - Πηγή: BankWars

Η απαίτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να πληρώσουν σε ρούβλια οι ξένοι αγοραστές για ρωσικό αέριο αποτελεί ένδειξη της οικονομικής και χρηματοοικονομικής «απελπισίας» της Μόσχας που προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, ορισμένα από τα οποία βασίζονται κατά μεγάλο βαθμό στο ρωσικό αέριο, απέρριψαν την απαίτηση αυτή και Βερολίνο και Παρίσι τόνισαν ότι αυτή ισοδυναμεί με «εκβιασμό».

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε 

τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις που αφορούν τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, ο Ντράγκι και ο Σολτς συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες «αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές».

Οι δυο ηγέτες, παράλληλα, εξέφρασαν την άποψη ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια ενιαία προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Νωρίτερα ο Γερμανός καγκελάριος αναφερόμενος στην απαίτηση του Κρεμλίνου οι πληρωμές για τη ρωσική ενέργεια να γίνονται στο εξής σε ρούβλια, επανέλαβε ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να δοθεί η εντύπωση ότι μπορεί να την εκβιάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν και τόνισε οτι οι εταιρίες εισαγωγής φυσικού αερίου «θέλουν, μπορούν και θα πληρώσουν σε ευρώ».

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο, δήλωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις επιπτώσεις της απαίτησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ευρωπαϊκή αγορά.

Πούτιν: Σε ρούβλια οι πληρωμές για το φυσικό αέριο από 1ης Απριλίου αλλιώς οι παραδόσεις θα διακοπούν άμεσα – “Όχι” από Γερμανία και Γαλλία

Keywords
Τυχαία Θέματα