Ουκρανία: Δεν θα επιτραπεί η είσοδος του ρωσικού ανθρωπιστικού κομβόι

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την ρωσική αυτοκινητοπομπή των 280 φορτηγών, που σύμφωνα με τη Ρωσία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για την ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία διατείνεται ότι υπάρχει συμφωνία με το Κίεβο και τον Ερυθρό Σταυρό –υπό όρους- για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την άλλη όμως ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος του κομβόι σε ουκρανικό έδαφος. Από πλευράς Ουκρανίας

υπάρχουν φόβοι ότι το κονβόι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για ρωσική στρατιωτική δράση εντός του ουκρανικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, ο Αρσένι Γιατσενιούκ κατήγγειλε την αποστολή του κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία προς την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την πράξη ρωσικού «κυνισμού». «Το επίπεδο του ρωσικού κυνισμού δεν γνωρίζει όρια. Πρώτα στέλνουν τανκς, πυραύλους Grad και συμμορίτες που πυροβολούν ουκρανούς και μετά στέλνουν νερό και αλάτι».

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ότι «κανένα ‘ανθρωπιστικό κομβόι’ του Πούτιν δεν θα επιτραπεί να μπει στην περιοχή του Χαρκόβου. Η πρόκληση ενός κυνικού επιδρομέα δεν θα επιτραπεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα